Načini plačila

CENE

Naročanje v spletni trgovini Toper poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke se lahko izbira in naroča iz seznama izdelkov na spletnih straneh. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Cene na spletu so praviloma enake kot v fizični maloprodajni mreži. Izjema so posebne akcijske ponudbe, ki so pripravljene izključno za Toper.

Akcijske in druge posebne cene so lahko v Toper dodatno označene. Navedene cene veljajo v trenutku oddaje naročila kupca oziroma so veljavne cene tiste cene, kot so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem ponudnika.

Vse cene v spletni trgovini Toper so navedene v evrih ,ter že vsebujejo davek na dodano vrednost – DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Stroški dostave niso vključeni v ceno izdelkov.

Cene, objavljene v spletni trgovini Toper, se neprestano spreminjajo in se oblikujejo tudi na osnovi posebnih akcijskih ponudb, uvajanja novih izdelkov ali drugih promocijskih aktivnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje naročila, ko ponudnik potrdi naročilo oz. pošlje elektronsko sporočilo s potrditvijo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

PLAČILA

Vse cene v spletni trgovini Toper so navedene v evrih ,ter že vsebujejo davek na dodano vrednost – DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Vklopi razum, zahtevaj račun

Spletna trgovina Toper lahko posluje znotraj Republike Slovenije, kupci – imetniki kartic Visa in MasterCard pa lahko blago naročajo tudi iz držav izven navedenega območja.

Spletna trgovina Toper omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino po povzetju;
  • s plačilom preko Paypal računa;
  • s plačilno/kreditno kartico (Diners Club, Mastercard, Visa, Activa);
  • z gotovino ob osebnem prevzemu v trgovini Toper Kranj, Stara cesta 25, 4000 Kranj

Strošek provizije plačilnih kartic prevzema podjetje Toper d.o.o.

Upravitelj spletna trgovine Toper kupcu ob nakupu izda račun z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in v njegovem uporabniškem profilu, dostopna v vsakem trenutku.

 

Plačilo po povzetju

Kupoprodajna pogodba oz. naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (podatki v profilu uporabnika) in se hrani za čas/rok potreben za hrambo tovrstnih listin skladno s pozitivno zakonodajo in računovodskimi standardi.

Blago odposlano

Naročilo kupca ekipa spletne trgovine Toper praviloma pripravi in odpremi na pošto v roku 3 delovnih dni oz. izjemoma v daljšem času, o čemer predhodno obvesti kupca.

 

Izdaja in prevzem računa

Ob prevzemu blaga, kupljenega v Spletni trgovini Toper, kupec prejme za kupljene izdelke račun v tiskani obliki. Pravilnost podatkov je kupec dolžan preveriti pred oddajo naročila. Kupec je dolžan ob prevzemu blaga v primeru dostave na dom, poleg blaga prevzeti in zadržati tudi račun. V primeru prevzema naročenih izdelkov v poslovalnicah po Sloveniji, mora kupec prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

Ponudnik si pridržuje pravico do zavrnitve dobave blaga kupcu, če ima ta neporavnana pretekla naročila ali je v pravnem sporu s ponudnikom v zvezi z nakupom preko Toper, če zlorablja pravico do vračila blaga skladno s 43.č. členom Zakona o varstvu potrošnikov.

Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ne glede na vrsto nakupa ali način plačila, bo račun za nakupljeno blago dostavljen s paketom z nakupljenim blagom.

Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa in sicer za čas/rok potreben za hrambo tovrstnih listin skladno s pozitivno zakonodajo in računovodskimi standardi.

 

Darilni boni

Darilni bon je izkazni papir, ki ga Toper d.o.o. izda proti plačilu v obliki listine ali v elektronski obliki.
Vsak darilni bon je označen z unikatno promocijsko serijsko številko/kodo. Podjetje Toper d.o.o. izdano promocijsko kodo sprejema kot plačilno sredstvo v spletni trgovini toper in na svojih prodajnih mestih. Veljavnost in unovčitev darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona razen v primeru, ko je na bonu to označeno drugače.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv v celotnem znesku.
V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona imetnik, kupec razliko doplača.
V kolikor je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se razlika kupcu ne povrne.

Uporaba darilnega bona oz. promocijske kode:
Preko vnosa unikatne kode v prvem koraku nakupnega procesa v polje promocijska koda natančno prepišete kodo in sistem vam bo znesek avtomatsko obračunal.

Košarica

Zapri