Zasebnost

Politika varstva osebnih podatkov

Upravljavec

Uradno ime podjetja: TOPER d.o.o
Sedež podjetja: Glavni trg 18, 3000 Celje
Odgovorna oseba v podjetju (zakoniti zastopnik ali predstavnik): Sara Stepanjan

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov v podjetju (če ta obstaja): Klara STEPANJAN
Kontaktni naslov in/ali telefon pooblaščene osebe za varstvo podatkov (če ta obstaja):Toper d.o.o., Glavni trg 18, 3000 Celje, Slovenija, tel.: +386 4 2926111, e-pošta: info@toper.si

 

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, tržnega obveščanja prek elektronske pošte, pospeševanja prodaje, profiliranja strank s ciljem prilagojene ponudbe vsebin in izdelkov strankam v elektronski pošti in na spletnih straneh. Ob poslanih elektronskih sporočilih si zabeležimo prikaze na strani posameznikov prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil zabeležene podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Na osnovi zabeleženih podatkov in ustvarjenih profilov ne izvajamo avtomatiziranega sprejemanja odločitev.

Za namen obveščanja z elektronsko pošto hranimo

 • naslov elektronske pošte,
 • ime,
 • priimek

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Osebne podatke uporabljajo naši naslednji oddelki:

 • Prodaja,
 • Marketing,
 • Podpora strankam.

Spletna trgovina toper se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Toper d.o.o. za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev toper spletne trgovine.

Pri registriranih članih se shranjuje:

 • ime in priimek,
 • primarni naslov in naslove za dostavo,
 • kontaktni telefon,
 • državo prebivališča,
 • e-poštni naslov, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Toper d.o.o. bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in za ostalo potrebno komunikacijo.

Podatki uporabnika niso v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Iznos

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

 

Obdobje hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih hranimo še 12 mesecev od pošiljanja sporočila.

 

Pravice posameznika (osebe)

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva

 • vpogled,
 • popravek,
 • popoln izbris,
 • prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev,
 • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v temu dokumentu.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji:

Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

 

Komunikacija – je družbena odgovornost!

Spletna trgovina toper z uporabnikom stopi v stik s pomočjo komunikacijskih orodij na daljavo, razen, če temu uporabnik odločno nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • kot oglasna sporočila so označena jasno in nedvoumno,
 • pošiljatelj je jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike so označene kot takšne
 • jasno določeni pogoji udeležbe v akcijah,
 • jasno je predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • v kolikor uporabnik ne želi prejemati oglasnih sporočil, ponudnik to strogo spoštuje

 

Izražanje mnenj / komentarjev uporabnika

Mnenja / komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene družbeni skupnosti uporabnikov.

Spletna trgovina toper omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo jih odgovorne osebe za vsebino pregledajo.
Spletna trgovina toper ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju odgovornih za spletno trgovino, ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih.
Odgovorno osebje spletne trgovine ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v skladu z poslovnim interesom podjetja Toper d.o.o., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.
Avtor mnenja izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih, etičnih in moralnih ter avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje.
Te pravice se časovno neomejeno prenašajo na spletno trgovino toper.

 

Kdo ali kaj prevzema odgovornost?

Spletna trgovina toper se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh.
Lastnosti artiklov, rok dobave ali cena se, kljub temu, lahko spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh.
V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Spletna trgovina toper ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci.
Vodja spletne trgovine, mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva.
Toper d.o.o. ne odgovarja za informacije v mnenjih in ne prevzema kakršnekoli odgovornosti za informacije, ki izvirajo iz mnenj.

Spletna trgovina toper zagotavlja natančne fotografije prodajnih artiklov, ki predstavljajo njihove lastnosti, prednosti, obliko in barvo.
Toper d.o.o. si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

Pritožbe in spore – rešuje Zakon o Varstvu Potrošnikov

Toper d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Spletna trgovina toper se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po telefonu ali elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@toper.si
Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Spletna trgovina toper se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora.
Kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.
Zato si spletna trgovina toper prizadeva po svojih najboljših močeh sporazumno rešiti vse morebitne spore.

Košarica

Zapri